Referenties

Carlijn en Jean-Paul schreef:

Direct na de intake wisten we dat we bij Tineke aan het juiste adres waren om de verborgen en onbewuste patronen, die ervoor zorgden dat we elkaar steeds vaker niet begrepen, te onthullen en doorbreken. Door haar scherpe en respectvolle blik op onze verhalen heeft Tineke ervoor gezorgd dat we makkelijker vanuit elkaars perspectief naar elkaar kunnen kijken waardoor we ons beter kunnen inleven in de ander. We ervaren na de gesprekken met Tineke nog meer verdieping in onze verbinding, waar we daarvoor nog wel eens in conflict bleven steken.
Tineke heeft onze relatie op een hoger niveau gebracht. En dat in slechts vier sessies! Net als de keuring voor de APK van je auto, hebben we afgesproken ‘onderhoud-sessies’ in te plannen met Tineke. We gunnen het onze relatie om af en toe stil te staan bij elkaar en onze innerlijke beleving. Zo iets als dat je er ook bewust voor kiest om gezond te eten. Niet omdat het slecht gaat maar om nog meer te kunnen groeien.
Tineke is een meester in het op een respectvolle manier luisteren, doorvragen en verwoorden van gevoel, emotie en verlangens. Ze voelt onwijs goed aan wat nodig is en wat niet. En als een sessie uitliep omdat er gewoonweg nog niet afgerond kon worden, bleek daar ruimte voor.

Koppel 40 en 42 schreef:

Tijdens het maken van een afspraak voor een intakegesprek hadden we allebei meteen een goed gevoel bij Tineke. Dat werd bevestigd tijdens de intake zelf. We hebben met diverse andere relatietherapeuten een intake gedaan. Tineke stak er voor ons met kop en schouders bovenuit.
Dat komt vooral door haar prettige manier van communiceren en doortastendheid. Ze weet met haar brede (mensen)kennis en ervaring ongelooflijk snel tot de (diepere) kern door te dringen.
We waren op zoek naar iemand die ons hielp elkaar beter te begrijpen. Dat deed Tineke op een hele prettige en constructieve manier. Ze gaf ons allebei de ruimte om ons verhaal te doen en ging daarbij heel respectvol met ons om, onder andere door haar positieve houding/insteek. Dat zorgt ervoor dat Tineke heel verbindend werkt.
Daarmee heeft ze ons geholpen in begrip voor elkaar, meer en sneller met elkaar communiceren/dingen uitspreken en meer open staan voor elkaar en elkaars denkbeelden. Precies wat we nodig hadden om elkaar weer te vinden!
Als er nu iets speelt weten we wat we bij Tineke geleerd hebben over het algemeen goed toe te passen waardoor we meer in contact met elkaar blijven.

Jong stel begin 30 schreef:

We hebben de gesprekken met Tineke als zeer prettig ervaren. Mijn partner had er eerst een dubbel gevoel over. Het was zijn idee om samen met een expert te gaan praten, maar hij is geen prater en zag er tegenop om zijn gevoel bloot te leggen aan een wildvreemde. Tijdens onze intake met Tineke was de klik er gelukkig meteen en daardoor zijn we meteen dieper ingegaan op de situatie. Ze voelde dat goed aan en heeft ons precies de begeleiding gegeven die we nodig hadden. Ook zorgde de therapie dat we vervolgens thuis bepaalde gesprekken konden voeren en ook beter met bepaalde situaties omgingen. Ze maakte de input die wij haar gaven concreet en leerde ons om begrip voor elkaar en elkaars situatie te krijgen. Maar we hebben beide ook veel over onszelf geleerd. Uiteindelijk zijn we uit elkaar gegaan maar ik had vooraf nooit kunnen bedenken dat we zoveel respect en liefde eraan over zouden houden als nu het geval is. We hebben door de gesprekken met Tineke en haar professionele kennis en inzichten de relatie prettig kunnen afsluiten.

Yvonne schreef:

Op zoek naar een therapeut die mijn dochter en mij kon helpen bij het beter leren begrijpen van onze relatie en reacties op elkaar, zijn we bij Tineke terecht gekomen.
In een aantal mooie gesprekken, waarin zij ons op een fijne en warme manier naar onze reacties, relatie en achtergrond liet kijken, werden we geholpen om elkaar beter te begrijpen en anders naar elkaar te kijken.
Dank je wel voor deze mooie gesprekken, wij gaan de toekomst met veel vertrouwen tegemoet en weten dat we als we een dipje hebben waar we zelf niet uit kunnen komen, weer een beroep op jou mogen doen.

M&S schreef:

M&S

Overspel heeft onze relatie plotseling in grote problemen gebracht. In een aantal gesprekken heeft Tineke ons geholpen om onderliggende oorzaken en gevoelens boven water te krijgen en ze naar elkaar te verwoorden, inzicht gegeven in hoe we als individu in elkaar zitten en handvatten gegeven om stap voor stap onze relatie weer op te bouwen.

Tineke verstaat haar vak. Ze raakt de kern en helpt je echt verder, stap voor stap, tijdens hele prettige gesprekken waarin je alles kunt delen. Tineke heeft ons echt geholpen om bij elkaar te blijven.

Echtpaar, 34 jaar getrouwd. schreef:

Wij hebben de relatietherapie als heel positief ervaren. Tineke is een hele kundige en invoelende persoon. We hebben ons beiden zeer gesteund en begrepen gevoeld.
Het heeft ons gebracht wat we gehoopt hadden. Het heeft ons beiden weer verder geholpen, inzicht gegeven en goede hoop gebracht voor de toekomst van onze relatie.

T (37) & E (34), 's-Hertogenbosch schreef:

Onze relatie liep ten einde toen wij Tineke voor het eerst spraken. Met zijn tweeën kwamen we er niet meer goed genoeg uit. Sterker nog: we raakten steeds verder verwijderd van de waarheid. In twee sessies bracht Tineke ons met enkele rake observaties en oefening dichter bij de essentie en weer meer bij elkaar. We kregen ruimte en begrip voor de positie en emotie van de ander. Inmiddels zijn we drie maanden uit elkaar en hebben we een goed contact opgebouwd. Dit vinden we erg belangrijk voor onze toekomst en die van onze gezamenlijke dochter. Hiervoor heeft Tineke absoluut het fundament gelegd.

M&P schreef:

Tineke laat ons niet alleen kijken naar ons gedrag en hoe we communiceren, maar gaat ook naar de diepere laag van gevoelens, verlangens, emoties en verwachtingen. Zij weet voor ons allebei feilloos de kern te raken. Ondanks de moeilijke onderwerpen die besproken worden, lopen wij elke keer weer de deur uit met een positief gevoel.

C&I schreef:

Het is een hele drempel om in relatietherapie te gaan en je gevoelens te delen met een vreemde. Tineke zorgt door haar geduld en rust echter dat er snel een fijne ongedwongen sfeer ontstaat.
Tineke kiest ook nooit partij en velt nooit een oordeel, waardoor ze voor beide partijen toegankelijk blijft.
Als zaken buiten haar ervaringsgebied komen dan geeft ze dit eerlijk aan en verwijst naar mogelijke andere therapeuten die zouden kunnen helpen. Gezien het vertrouwen dat ze bij ons op heeft gebouwd besloten we toch bij Tineke te blijven.

Bij ons was de zere plek snel gevonden en was ook duidelijk dat onze communicatie een stuk beter kon. Het creëren van begrip voor elkaars situatie was de sleutel voor het redden van onze relatie. Maar ook van belang was het dat de bagage uit het verleden die we met ons meedroegen beter van elkaar werd begrepen.
Tineke wist deze bagage naar boven te krijgen zodat dit bespreekbaar werd.

Het EFT principe om naar je partner te kunnen uiten wat je voelt en nodig hebt bleek bij ons ook te werken. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat we zonder de therapie van Tineke niet meer bij elkaar zouden zijn.

Teken het gastenboek

Plaats reactie