Gezinstherapie - Kosten

Gezinstherapie - Kosten

Een gezinstherapiesessie kost voor jullie gezamenlijk 150 Euro. Een sessie duurt 5 kwartier.
Sessies vinden plaats op maandag, dinsdag, woensdagochtend, donderdag of vrijdagochtend.
Een afspraak afzeggen kan altijd, maar laat het me 48 uur van tevoren weten, dan kan ik nog iemand anders inplannen. Bij afzegging korter dan 48 uur van tevoren, breng ik het consult mogelijk in rekening.
 
Vergoeding
Voor relatietherapie bestaat sinds januari 2013 geen vergoeding meer vanuit de basisverzekering. Dit geldt voor zover voor mij bekend is voor elke basisverzekering. De reden hiervoor is dat relatietherapie niet onder eerstelijns psychologische zorg of Generalistische Basis GZZ valt. Indien de relatietherapie onderdeel is van de behandeling van een individuele psychische aandoening, wordt deze mogelijk vergoed (zie ook onder bij vergoede zorg Kind en Jeugd).
Een aantal verzekeringen biedt een (gedeeltelijke) vergoeding voor relatietherapie. Deze scharen de vergoeding dan onder andere zorgtypen, zoals seksuologie of alternatieve geneeswijzen. Hiervoor is meestal een doorverwijzing van een (huis)arts nodig.

Vergoede zorg kind en jeugd
Vergoeding van behandelingen voor kinderen en adolescenten jonger dan 18 jaar verloopt via de gemeente waar het kind woont. Momenteel loopt er een aanbesteding zodat de behandeling van kinderen en jeugdigen die bij mijn praktijk worden aangemeld, volledig wordt vergoed. Helaas is deze mogelijkheid er op dit moment nog niet. Ik sta graag met jullie stil bij  eventuele alternatieven.

Individuele sessies
Voor individuele sessies is er wel de mogelijkheid tot vergoeding vanwege mijn aansluiting bij het NVPA. Dit betreft individuele psychosociale therapie. Of u hiervoor in aanmerking komt en voor welke bedragen hangt af van uw zorgverzekering. Ik raad u aan dit bij uw zorgverzekeraar te informeren.