Over mij

Over mij

Mijn naam is Tineke Stek.
Ik ben van jongs af aan onophoudelijk geboeid door mensen. Door hun emoties, interactie en gedrag. Dat maakte dat ik al jong wist dat ik psycholoog wilde worden. 

Met veel plezier en interesse heb ik mijn studie psychologie doorlopen. Na mijn studie heb ik me in eerste instantie gericht op mensen in organisaties. Omdat we daar zo'n groot deel van ons dagelijks leven doorbrengen en omdat bij mensen zonder ziektebeeld ook zo'n enorm potentieel ligt aan groei in geluk en effectiviteit. Ik heb hierbij altijd al gewerkt met het vergroten van zelfinzicht, persoonlijke effectiviteit en onderlinge interactie. Omdat ik zelf graag datgene doorleef waar ik anderen in begeleid heb ik zelf ook mijn stappen gezet in het bedrijfsleven en in leidinggevende functies. 

Ik heb daarnaast altijd geweten dat ik van betekenis wil zijn in (liefdes)relaties. Vooral door het allesomvattende ervan. Ik geloof dat liefde de basis is van alles. Zelf heb ik ervaren hoe gelukkig en ook hoe ongelukkig twee mensen met elkaar kunnen zijn. Hoe goed en fijn het leven kan zijn als je je werkelijk geliefd voelt. Hoe dát de steun kan zijn die je nodig hebt om tegenslagen het hoofd te bieden. Hoe je elkaar dan op kunt vangen als het nodig is. En ik heb van dichtbij gevoeld en beleefd hoe groot het gemis en het verdriet kan zijn als dat er niet is of nooit is geweest. 

En, niet onbelangrijk, de relatie vormt ook de basis voor de volgende generaties. Kinderen groeien op in de dagelijkse aan- en afwezigheid van veiligheid, liefde en begrip. Dat is vormend voor hoe ze zich over zichzelf en anderen voelen en wie ze zelf worden als mens. Na en dankzij de paden die ik daar zelf in heb afgelegd en anderen heb zien afleggen, verder weg en dichtbij en door de uitgebreide persoonlijke ontwikkelings- en opleidingspaden die ik inmiddels bewandeld heb, ben ik heel blij dat ik de stap heb gezet om stellen te begeleiden in hun relatie. 

Na ruime ervaring te hebben opgebouwd in het begeleiden van individuele mensen, was ik er helemaal klaar voor en is begin 2016 een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan; ik ben mijn eigen relatietherapiepraktijk Tweevoud gestart, in het mooie centrum van mijn geliefde stad Den Bosch. Ik heb veel over het leven geleerd en van het leven genoten in relatie met de voor mij belangrijkste mensen in mijn leven. De allerbelangrijkste daarin zijn Roel, met wie ik sinds 2005 samen ben en onze twee lieve en levenslustige kinderen, Pim en Juul. Naast deze veilige en liefdevolle basis geniet en leer ik intens van lieve vrienden en familie. Mede hierdoor geloof ik dat ik een stevige basis heb om anderen te kunnen begeleiden. 

 

Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves - Carl Jung

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn opleidingen

- WO psychologie – Vrije Universiteit Amsterdam
- 3 jarige opleiding Professioneel begeleiden en Communicatie – Phoenix Opleidingen Utrecht
- Specialisatie Systemisch Werken - Phoenix Opleidingen Utrecht
- Specialisatie Karakterstructuren - Phoenix Opleidingen Utrecht
- Opleiding Relatietherapie - Phoenix Opleidingen Utrecht
- Basis Registeropleiding EFT Relatietherapie – EFT Nederland
- Gevorderde Registeropleiding EFT Relatietherapie – EFT Nederland
- Internationale certificering EFT Register therapeut – (ICEEFT) International Centre in Emotionally Focused Therapy

Tevens ben ik als docent verbonden aan EFT Nederland.

Om mezelf continu te blijven spiegelen en ontwikkelen neem ik deel aan verschillende intervisiegroepen en heb ik supervisie bij Karin Wagenaar.

Ik ben aangesloten bij beroepsverenigingen NVRG (Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie) , NVPA (Vereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten) en bij het RBCZ (Stichting voor overkoepelende en onafhankelijke kwaliteitsregistratie in de zorg).

Op mijn LinkedIn profiel kun je aanvullende opleidings- en loopbaaninformatie over mij vinden.