Kosten

Kosten

Een relatietherapiesessie kost voor jullie gezamenlijk 140 Euro, ofwel 70 Euro per persoon. Een sessie duurt 5 kwartier.
Sessies vinden plaats op maandag, dinsdag en donderdag overdag of op donderdagavond.
Een afspraak afzeggen kan altijd, maar laat het me 48 uur van tevoren weten, dan kan ik nog iemand anders inplannen. Bij afzegging korter dan 48 uur van tevoren, breng ik het consult mogelijk in rekening.
 
Vergoeding
Voor relatietherapie bestaat sinds januari 2013 geen vergoeding meer vanuit de basisverzekering. Dit geldt voor elke basisverzekering. De reden hiervoor is dat relatietherapie niet onder eerstelijns psychologische zorg of Generalistische Basis GZZ valt. Alleen als de relatietherapie onderdeel is van de behandeling van een individuele psychische aandoening, wordt deze mogelijk vergoed.
Een klein aantal aanvullende zorgverzekeringen biedt een vergoeding voor relatietherapie, maar doorgaans kom je dan wel bij duurdere aanvullende zorgverzekeringen uit. Een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering dekt meestal niet alle kosten. 
Een aantal verzekeringen biedt wel een (gedeeltelijke) vergoeding voor relatietherapie. Deze scharen de vergoeding dan onder andere zorgtypen, zoals seksuologie of alternatieve geneeswijzen. Hiervoor is meestal een doorverwijzing van een (huis)arts nodig.

Zelf jullie relatietherapie betalen heeft een aantal voordelen:
- Er is geen wachtlijst
- We kunnen samen bepalen hoe lang een traject duurt
- We bepalen zelf hoe vaak jullie komen
- Je bepaalt zelf of je iemand mee wilt nemen die bij je betrokken is.

Ik ben aangesloten bij twee beroepsverenigingen (NVRG: Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapeuten en het NVPA) en werk volgens een beroepsethische gedragscode. Dit betekent ook dat, wanneer ik tijdens de eerste gesprekken vermoed dat een van jullie gebaat is bij meer gespecialiseerde hulp, ik dit met je zal bespreken. Ik kan dan doorverwijzen naar een geschikte plek voor de beste behandeling die bij jou/jullie past.
 
Kosteloze kennismaking
Als je je afvraagt of relatietherapie met mij iets voor jullie kan betekenen, kunnen we vrijblijvend een kennismakingsafspraak maken. Deze kosteloze kennismaking en intake duurt ongeveer een uur. Ik kies er bewust voor om deze intake kosteloos te houden, omdat ik het belangrijk vindt dat jullie je vrij voelen om daarna ook voor een andere therapeut te kiezen zonder al kosten te hebben gemaakt.
Het is belangrijk om, als je met elkaar een intensief persoonlijk contact ingaat, echt een klik te voelen. Te ervaren dat er voldoende basis in het contact is om het samen aan te willen gaan. Kennismaken en kijken of deze klik er is, is dan ook het doel van het intakegesprek. Soms zetten we ook al een eerste stap in het verkennen van de dynamiek in jullie relatie.